Bài Tập Trắc Nghiệm Tiếng Anh Lớp 10 Unit 12: Music Có Đáp Án

     
Cùng rèn luyện tiếng Anh lớp 10 unit 12 chủ đề Music kèm đáp án chuẩn phía dưới sẽ giúp các em luyện tập tiếng Anh mặt hàng ngày.

Cùng rèn luyện tiếng Anh lớp 10 unit 12 chủ đề Music kèm đáp án chuẩn phía dưới sẽ giúp đỡ các em rèn luyện tiếng Anh sản phẩm ngày.

Bạn đang xem: Bài tập trắc nghiệm tiếng anh lớp 10 unit 12: music có đáp án

*

Luyện bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 10

Bài tập tiếng Anh lớp 10 gồm đáp án chuẩn

UNIT 12: MUSIC

I. Put the following words into the correct categories.

Race, rose, recycle, center, music, bus, because, advice, sight, zoo, slow, reason, amaze, concert, cousin, prize, price, works, caves, has.

/s/ ………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………...

/z/ ………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………..

II. Complete the sentence with the appropriate word (s) from the box.

Musicians anthem rock ‘n’ roll emotions mournful band

Delighted solemn composed lyrical integral lulled

1. Tien quan Ca is the national……………..of Viet Nam.

2. These songs were……………..by Schubert.

3. The sound of rain falling soon……………..him lớn sleep.

4. ……………..is a type of music that was popular in the 1950s.

5. There are some intensely……………..passage in his first symphony.

6. Music is often played in weddings, funerals, and……………..occasions.

7. John Lennon is one of my favorite……………..

8. Trang chủ visits by staff are an……………..part of the service.

9. I was……………..to see my old friends again.

10. Love, joy, hate, fear, & jealousy are all……………..

11. Robbie William was in a……………..called Take That before he became a solo artist.

12. She was still……………..six month after her father’s death.

III. Complete the passage with the appropriate words.

Elton John, an English pop singer and piano (1) …………….., is known for wearing unusual clothes and large colorful glasses. He has been popular (2)………….. The 1970s & his most successful (3)……………..have included Your song (1970), Rocket man (1972), Don’t go breaking my Heart (1976) and Sacrifice (1989). He was a friend of Diana, Princess of Wales, and played và (4)……………..a special version of his tuy nhiên Candle in the Wind at her funeral (5)……………..This immediately (6)……………..the most successful record of all time, with all the profits going to a special charity mix (7)……………..in memory of Princess Diana. Elton John was (8) ……………..a knight in 1998.

IV. Match the sentences in the most appropriate way & then write two sentences as one using to-infinitive.

1. Trees were planted along the street.

a. He wants to look smart.

2. I swept the broken glass off the path.

b. This was done lớn reduce traffic noise.

3. He bought a truck.

c. She wants to finance her studies.

4. Laura went to the bank.

d. I wanted khổng lồ prevent an accident.

5. The staff are working at weekend.

e. He wanted to lớn hear the football results.

6. Tom turned on the radio.

f. I wanted to report that my oto had been stolen.

7. Just this once Mike is going to lớn wear a suit.

g. They want to lớn complete the project in time.

8. Jessica is borrowing some money.

h. We wanted to buy some fruit.

9. We went lớn the market.

i. He did this to lớn carry out his business.

10. I phoned to the police station.

j. She wanted lớn cash a cheque.

1. ………………………………………………………………………………………...

2. ………………………………………………………………………………………...

3. ………………………………………………………………………………………...

4. ………………………………………………………………………………………...

5. ………………………………………………………………………………………...

6. ………………………………………………………………………………………...

7. ………………………………………………………………………………………...

8. ………………………………………………………………………………………...

9. ………………………………………………………………………………………...

10. ……………………………………………………………………………………….

V. Compete the sentence with a suitable verb in the list, using to-infinitive or in order/ so as (not) + to-infinitive: admire, reduce, cut, find, remember, listen, lose, make, miss, take, protect, wake up, complete, be, avoid.

1. I am going on a diet………………weight.

2. The President has a team of bodyguard………………him.

3. Mike hid behind the tree………………by his friends.

4. We took off our boots………………the floor dirty.

5. We wrote Betty’s name on the calendar………………her birthday.

6. The government took these measures………………crime.

7. The staff are working at weekends………………the project in time.

8. She gave up her job………………care of her mother.

9. I shut the door quietly………………the baby.

10. She took a bus………………late.

11. He turned on the radio………………to the news.

12. After dinner we drove to the đứng top of a hill outside the city………………the sunset.

13. Leave early………………the bus.

14. I carried the knife carefully………………myself.

15. We went to lớn the countryside………………being disturbed by the noise of the city.

VI. Choose the correct alternative.

1. The school boys are in a hurry not to/ in order not miss their school bus.

2. They were talking in whispers so that/ so as nobody could hear them.

3. My mother needs a tin opener lớn open/ for opening the bottles.

4. Advice is given in order that/ in order lớn students can choose the best course.

5. You may put your money in a small coin ngân hàng so that/ in order to lớn keep it safe.

6. We wrote Katie’s name on the calendar so as not to/ so that not forget her birthday.

7. She stayed at work late in order to/ so that she could complete the report.

8. I need some new clothes. I haven’t got anything nice to wear/ in order to wear.

9. The new paint is excellent to cover/ for covering walls with cracks in.

10. Trees are being planted by the roadside so as to reduce/ in order that reducing traffic noise.

VII. Make questions for the underlined words/ phrases in the following sentences.

1. Jackson will captain the team if Nick isn’t available.

…………………………………………………………………………………………...

Xem thêm: Những Trường Đại Học Cntt Nên Học Trường Nào Tốt Nhất? Các Trường Có Ngành Công Nghệ Thông Tin

2. My sister is a pianist.

…………………………………………………………………………………………...

3. I often listen to classical music to lớn relax my mind.

…………………………………………………………………………………………...

4. The Bach concert lasted four hours.

…………………………………………………………………………………………...

5. We prefer pop music khổng lồ classical music.

…………………………………………………………………………………………...

6. There were about 90 khổng lồ 100 people at the concert last night.

…………………………………………………………………………………………...

7. I passed Mark’s house early in the morning.

…………………………………………………………………………………………...

8. The concert last night was great.

…………………………………………………………………………………………...

9. My English teacher is very tall & blond.

…………………………………………………………………………………………...

10. My favorite musician is Trinh Cong Son.

…………………………………………………………………………………………...

11. The opera was first performed in 1992.

…………………………………………………………………………………………...

12. Music can help relax and feel rejuvenated.

…………………………………………………………………………………………...

13. We take a holiday once a year.

…………………………………………………………………………………………...

14. The concert are usually held at the university.

…………………………………………………………………………………………...

15. I like classical music.

…………………………………………………………………………………………...

VIII. People aren’t giving you enough information. Ask questions.

1. Something has happened. – Oh? What has happened?

2. I’ve invited someone lớn tea. – Well?.............................................................................

3. The doctor has some children. – Really? .....................................................................

4. Somebody is having a party. – Oh, really? ..................................................................

5. My friend’s uncle has died. – What’s that? ..................................................................

6. Rachel is planning something. – Is she? ......................................................................

7. A lot of money was stolen last night. – Oh?.................................................................

8. You can keep those photos. – Photos? .........................................................................

9. The meeting will last long. – Yes, I know, but.............................................................

10. I’m looking for someone. – maybe I can help............................................................

11. Jessica will get back from Denver someday. – Really?..............................................

12. We are going to somewhere on weekends. – Go on, tell me………………………?

IX. Choose the appropriate word to complete the passage.

In the 1960s, the Beatles were probably the most famous pop group in the (1) ……….world. Since then, there have been a great many groups that have (2)………. Enormous fame, so it is perhaps difficult now to lớn imagine (3)……….sensational the Beatles were at the time. They were four boys from the north of England and none of them had any (4)……….in music. The Beatles changed pop music. They were the first pop group khổng lồ achieve great (5)……….from songs they had written themselves. After that it became common for groups & singers lớn write their own songs. However, the Beatles did not have a long (6)……….Their first hit record was in 1963 và they split up in 1970. They stopped doing (7)……….performances in 1966 because it had become too dangerous for them – their fans were so excited that they surrounded them & tried to take their clothes as (8)……….! However, today some of their songs (9) ……….as famous as they were when they first came out. (10) ……….the world, many people can sing part of a Beatles song if you ask them.

1. A. Whole

b. Most

c. All

d. Every

2. A. Made

b. Achieved

c. Found

d. Done

3. A. What

b. When

c. Why

d. How

4. A. Training

b. Teaching

c. Playing

d. Performing

5. A. Wealth

b. Success

c. Attainment

d. Failure

6. A. Job

b. Profession

c. Life

d. Career

7. A. Direct

b. Living

c. Live

d. Life

8. A. Gifts

b. Presents

c. Souvenirs

d. Memories

9. A. Become

b. Remain

c. Get

d. Turned out

10. A. Throughout

b. On

c. All

d. For

X. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to lớn the first.

1. You really should bởi something about that broken stone in the path.

It’s time you…………………………………………………………………………

2. She didn’t say a word as she left the room.

She left the room……………………………………………………………………

3. Laura hasn’t seen her brother since he left for Japan.

Laura last……………………………………………………………………………...

4. They will have khổng lồ change the date of the meeting again.

The date……………………………………………………………………………….

5. He regretted not inviting her to lớn his birthday tiệc nhỏ last night.

He wished……………………………………………………………………………..

6. She looked so ridiculous that everybody burst out laughing.

So……………………………………………………………………………………...

7. You can use it as long as you like, và it won’t wear out.

No matter……………………………………………………………………………...

8. They are going lớn repair my oto tomorrow.

I……………………………………………………………………………………….

9. He didn’t take my advice, so he got into trouble.

If………………………………………………………………………………………

10. As soon as he shut the door, he realized that he had left the key inside.

No sooner……………………………………………………………………………

*

Cùng học tiếng Anh với bạn bè

ĐÁP ÁN:

I. /s/ : race, recycle, center, bus, advice, sight, slow, concert, price, works

/z/ : rose, music, because, zoo, reason, amaze, cousin, prize, caves, has

II.

1. Anthem

4. Rock ‘n’ roll

7. Musicians

10. Emotions

2. Composed

5. Lyrical

8. Integral

11. Band

3. Lulled

6. Solemn

9. Delighted

12. Mournful

III.

1. Player

3. Songs

5. Service/ ceremony

7. Up

2. Since

4. Sang

6. Became

8. Made

IV.

1. Trees were planted along the street khổng lồ reduce traffic noise.

2. I swept the broken glass off the path to lớn prevent an accident.

3. He bought a truck khổng lồ carry out his business.

4. Laura went khổng lồ the ngân hàng to cash a cheque.

5. The staff are working at weekend lớn complete the project in time.

6. Tom turned on the radio to hear the football results.

7. Just this once Mike is going khổng lồ wear a suit to lớn look smart.

8. Jessica is borrowing some money to finance her studies.

9. We went to lớn the market lớn buy some fruit.

10. I phoned to lớn the police station khổng lồ report that my oto had been stolen.

V.

1. Khổng lồ lose/ in order lớn lose

9. So as not lớn wake up

2. Lớn protect/ so as khổng lồ protect

10. In order not to be

3. In order not to lớn be found

11. Khổng lồ listen/ in order to lớn listen

4. So as not khổng lồ make

12. Lớn admire/ in order khổng lồ admire

5. To lớn remember/ in order lớn remember

13. In order not to lớn miss

6. Khổng lồ reduce/ so as lớn reduce

14. So as not cut

7. Khổng lồ complete/ in order to complete

15. To lớn avoid/ in order lớn avoid

8. Khổng lồ take/ so as lớn take

VI.

1. In order not to

4. In order that

7. So that

10. So as to lớn reduce

2. So that

5. In order to

8. Lớn wear

3. To lớn open

6. So as not to

9. For covering

VII.

1. Who will captain the team if Nick isn’t available?

2. What does your sister do?/ What ‘s your sister’s job?

3. Why vì chưng you often listen lớn classical music?/ What bởi you often listen to classical music for?

4. How long did the Bach concert last?

5. Which music bởi vì you prefer pop music or classical music?

6. How many people were there at the concert last night?

7. Whose house did you pass early n the morning?

8. How was the concert last night?

9. What does your English teacher look like?/ What’s your English teacher like?

10. Who is your favorite musician?

11. When was the opera first performed?

12. What can music help?

13. How often do you take a holiday?

14. Where are the concert usually held?

15. What kind/ sort of music vị you like?

VIII.

2. Who have you invited?

8. Which photos can I keep?

3. How many children does he have?

9. How long will it last?

4. Who is having a party?

10. Who are you looking for?

5. Whose uncle has died?

11. When will she get back?

6. What is she planning?

12. Where are you going?

7. How much (money) was stolen?

IX. 1.a 2.b 3.d 4.a 5.b 6.d 7.c 8.c 9.b 10.a

X.

1. It’s time you did something about that broken stone in the path.

2. She left the room without saying a word.

3. Laura last saw her brother when he left for Japan.

4. The date of the meeting will have to lớn be changed again.

5. He wished he had invited her to lớn his birthday tiệc nhỏ last night.

6. So ridiculous did she look that everybody burst out laughing.

7. No matter how long you use it, it won’t wear out.

8. I’m going lớn have my car repaired tomorrow.

9. If he had taken my advice, he wouldn’t have gotten into trouble.

10. No sooner had he shut the door than he realized that he had left the key inside.

Xem thêm: Xét Nghiệm Hiv Sau 3 Tháng Có Chính Xác Không, Thế Nào Là Hiv

Download bài tập giờ Anh lớp 10 unit 12 có đáp án chuẩn chỉnh tại đây. Chúc những em rèn luyện và làm bài đạt hiệu quả cao.